donderdag 30 juli 2009

FIETSVAKANTIE ALPEN 2009 (door Pol Col)



Van 06 juni tot 13 juni trokken een aantal Flandria bikers naar de Alpen om er te gaan strijden voor de “bollekestrui” in de jaarlijkse befaamde Domen fietsvakantie.
Programma Briancon –Nice – Briancon, onder het moto, BEEN THERE DONE THAT !
Flandria bikers en gelegenheids Flandrias van de partij waren, wie anders dan Pol Col, Lieven Schroyen alias Livorno, de broers Rudy en Koen Domen, Marc Taeymans alias den Taeye, Rocket Ron Vangheel, Sexy Mark Van Gorp, Rambo René Van der Velden, James Dean Luc den bloemist Janssens, Bruno Van Hoof, Terminator Flor Verbraeken, Werner Tschmilleke Zülke en chauffeur Wouter Taeymans ’t zooneke van…
Op kleppers als Col de L’Izoard, Col de La Cayolle, Col del Sestriere en nog vele andere werden weer heroïsche gevechten geleverd om punten te sprokkelen voor het bergklassement.
Paradepaardje van dit jaar was de rit in en rond Monaco !!!
Die dag hadden onze renners op vraag van Pol Col allemaal hun Flandria Bicycle Team tenueke aangetrokken en dat zouden ze geweten hebben in het mondaine Monaco.
Pascalleke, de levensgezellin van onze Pol en Ingrid de partner van onze Sponsor Flandria Rent hadden een paar dagen vrij en besloten ook ginder even onze mannen te aanschouwen.
Afspraak op het plein van ’t Casino voor het terras van Cafe De Paris !!!
Op een minimum van tijd stonden daar tientallen toeristen onze ploeg te fotograferen en te interviewen…
De Tour de France zal daar namelijk over enkele weken vertrekken en blijkbaar dachten daar een paar mensen dat het Flandria Team tot de profteams behoord en al eens komt verkennen.
Toegegeven zo’n 12 man in den tenue komt wel professioneel over, vooral wanneer Pol en Lieven dan nog eens met dezelfde Pinarello in teamkleuren naast elkaar paraderen !!!
Ander verrassend tintje was de beruchte en gevreesde “BMI-dag”.
Iedereen, incl fietsen moesten op de weegschaal en zou werd de BMI bepaald. De Col de Cayolle (+/- 30km) zou beklommen worden met gelijke maten en gewichten ???
Achteraf bleek dit een veel grotere impact te hebben dan verwacht en gezond kon je dit ook niet direct noemen, tevens werden er ook nog “jokers” ingezet zodat hier dubbele punten konden gehaald worden.
Grootste slachtoffers waren Tsmilleke , Lieven, Rudy en Pol, die mochten allen met ne zak van rond de 10kg op de rug vertrekken !!!
Berggeiten Lieven en Rudy, hadden al genoeg punten verzameld om hun leidersplaats veilig te stellen maar Pol verloor hier zoveel punten (dank aan de jokers) dat hij de jaarlijkse strijd voor het podium wel kon vergeten dit jaar.
Gorpy en den Taeye gingen hier dan ook lopen met het maximum van de punten X2 !!!
Ondanks alles werd de sfeer hier niet minder om en wanneer “Pee Van De Week” Renéke dan af en toe nog eens een uitspatting kreeg was alle leed weer snel weggelachen…
Kers op de taart was dan nog de aankomst in Briancon waar ook die dag de Dauphiné Libéré de meet had gelegd.
Rudy en Pol maakten hier dankbaar gebruik om even met Tom Boonen een stukje mee te bollen… het leken wel kinderen op de schoot van Sinterklaas …
Deze wederom fantastische week werd afgerond met de traditionele prijsuitreiking en einduitslagen van klassement en nevenklassementen.

BEDANKT BROERTJES DOMEN,

EINDKLASSEMENT:
1)Rudico 2)Livorno 3)Teaye 4)Gorpy 5)Pol Col 6)Rocket Ron 7)Rambo René 8)Koeneken 9)Jeams Lucas 10)Tsmilleke 11)Terminateor Flor 12) Brunetti

Geen opmerkingen:

Een reactie posten